Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Feestelijke opening SAM Sportbieb Maandereng uitgesteld vanwege weer

donderdag 04 april 2024, 11.06
door Lisa Mooijman
De aanhoudende regen vandaag zorgt dat de opening van SAM Sportbieb Maandereng wordt uitgesteld. Organisator Sportservice De Vallei zoekt naar een nieuwe datum voor de officiële opening. De activiteiten zelf gaan wel van staart.
De sportbieb in Maandereng in Ede
© Sportservice de Vallei

Ondertussen is er ook goed nieuws, want vanaf dinsdag 9 april is SAM Sportbieb Maandereng wel elke dinsdag open van 14.00 tot 16.30 uur en kun je gratis spelen met al het sport- en spelmateriaal.

De sportbieb moet kinderen stimuleren meer buiten te sporten, spelen en bewegen. De nieuwe SAM Sportbieb kwam tot stand in samenwerking met de Franciscusschool, OBS Uniek, CNS Koningin Beatrix en welzijnsorganisatie Malkander. Het is een container die staat bij sportzaal Maandereng vol met sport- en spelmateriaal. Buurtsportcoach Jordan van Langevelde van Sportservice De Vallei is erg blij met de sport- en speelvoorziening. “De Sportbieb stimuleert kinderen om buiten te bewegen. Het is een verrijking voor de wijk. Kinderen kunnen naar hartenlust gratis sporten en spelen met het materiaal tijdens de openingstijden. Dat is nu nog op dinsdagmiddag ,maar we hopen dat zich vrijwilligers melden zodat SAM Sportbieb vaker open kan.”

Scholen kunnen de spullen uit de sportbieb ook gebruiken tijdens de lestijden gebruikt worden, bijvoorbeeld in de pauzes of voor het bewegingsonderwijs op de school. De wand van de container waarin het materiaal ligt opgeslagen is nu nog kaal, maar dat gaat veranderen. Op de wand komen twee kleurrijke platen. Op één daarvan staan ook de spelregels.

Meer over