Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Feestelijke opening SAM Sportbieb Maandereng Ede

donderdag 14 maart 2024, 15.05
door Lisa Mooijman
Aan de Mesdagstraat in de wijk Maandereng in Ede, wordt op don-dermiddag 4 april SAM Sportbieb feestelijk in gebruik genomen. De sportbieb moet kinderen stimuleren meer buiten te sporten, spelen en bewegen.
De sportbieb in Maandereng in Ede
© Sportservice de Vallei

Initiatiefnemer Sportservice De Vallei gaat bij de openingsdag extra uitpak-ken. De kinderwijkraad speelde daarbij een grote rol. Zo hebben zij een speurtocht en parcours bedacht. En natuurlijk kunnen alle kinderen met de spullen uit de sportbieb spelen. Tussen 14.00 en 17.00 uur kan iedereen mee-doen. De officiële opening is om 14.45 uur, nadat de laatste basisschool uit is.

De nieuwe SAM Sportbieb kwam tot stand in samenwerking met de Francis-cusschool, OBS Uniek, CNS Koningin Beatrix en welzijnsorganisatie Malkan-der. Het is een container die staat bij sportzaal Maandereng vol met sport- en spelmateriaal. Buurtsportcoach Jordan van Langevelde van Sportservice De Vallei is erg blij met de sport- en speelvoorziening. “De Sportbieb stimuleert kinderen om buiten te bewegen. Het is een verrijking voor de wijk. Kinderen kunnen naar hartenlust gratis sporten en spelen met het materiaal tijdens de openingstijden. Dat is nu nog op dinsdagmiddag ,maar we hopen dat zich vrijwilligers melden zodat SAM Sportbieb vaker open kan.”

Scholen kunnen de spullen uit de sportbieb ook gebruiken tijdens de lestijden gebruikt worden, bijvoorbeeld in de pauzes of voor het bewegingsonderwijs op de school. De wand van de container waarin het materiaal ligt opgeslagen is nu nog kaal, maar dat gaat veranderen. Jordan van Langevelde: “Op de wand komen twee kleurrijke platen. Op één daarvan staan ook de spelregels. Op donderdag 4 april worden die onthuld en daarmee nemen we de nieuwe voorziening officieel in gebruik. Ik hoop echt dat alle kinderen en ouders ko-men om te zien hoe fantastisch dit voor de kinderen is.”

Meer over