Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Excuusbrief PostNL op Enka in Ede blijkt initiatief bezorger

donderdag 28 maart 2024, 12.27
door Lisa Mooijman
Wekenlang werden brieven en brievenbuspakketjes in de Edese wijk Enka niet bezorgd. Klachten van bewoners bij PostNL leverden niets op. Bewoners trokken ten strijde, met als gevolg een excuusbrief en chocola. Die brief kwam echter niet van PostNL zelf.
Deze reep zat bok de excuusbrief van de nieuwe postbezorger op Enka
© Wijkplatform Op Enka

De excuusbrief en de repen blijken bij navraag van de XON-redactie volgens een woordvoerder van PostNL afkomstig te zijn van de nieuwe postbezorger van de wijk. Deze vervangt de oude bezorger die, om redenen waar het bedrijf niet over wil uitweiden, de afgelopen tijd niet in staat was om de post rond te brengen. Dit had tot gevolg dat honderden poststukken de afgelopen weken wel in de PostNL-app verschenen, maar nooit op de deurmat terechtkwamen. Vaak werden ze volgens bewoners wel als bezorgd aangemerkt. Deze stukken zijn nu alsnog overhandigd.

De PostNL-woordvoerder, die ook niet bij naam genoemd wil worden, benadrukt dat het een eenmalig incident was, al kan het bedrijf niet achterhalen hoe het zover heeft kunnen komen. “Mensen die schade hebben geleden kunnen zich melden bij de klantenservice,” benadrukt de woordvoerder. “We willen er alles aan doen om dit tot een goed einde te brengen.”

Meer over