Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Eetcafé van Ontmoeting: Plek voor soepliefhebbers en goede gesprekken

zaterdag 02 maart 2024, 11.20
door Florence van der Molen
Het Eetcafé van Ontmoeting in Bennekom is voor mensen uit de regio die houden van verse soep met een broodje (voor maar € 2), maar vooral van een goed gesprek met verdieping.
De deelnemers eten soep
© XON

Balans in het leven, lievelingsmuziek, hobby’s en opruimen. Dat zijn onderwerpen die al aan bod zijn gekomen in het Eetcafé. Dit keer was het onderwerp de lente.

“Zinvolle gesprekken doe je niet in je eentje, dus je hebt elkaar nodig om tot verdieping te komen en dat doen we met elkaar”, zegt een deelneemster die ook meewerkt aan het bedenken van goede gespreksonderwerpen.

Meer verbinding

“We hebben een aantal jaar geleden nagedacht over hoe kunnen wij iets bijdragen aan de maatschappij en hoe kunnen we zorgen voor wat meer verbinding tussen mensen?”, vertelt Roos van Doorn van de organisatie. “Dan kom je al snel uit op eten, want dat zorgt altijd voor verbinding. Maar ook een goed gesprek, dus dat is heel duidelijk het idee van het Eetcafé. Als je hier naar toe komt, dan kom je voor de gezelligheid, het eten, maar ook om het over een onderwerp te hebben.”

Alle leeftijden

Iedereen uit Bennekom en omstreken is welkom bij het Eetcafé, dat elke laatste dinsdag van de maand georganiseerd wordt van 17.30 tot 19.30 uur. “Het is voor alle mensen die het leuk vinden om samen te eten en samen te ontmoeten, dus in principe is het voor alle leeftijden.”

Er wordt een vrijwillige bijdrage van 2 euro gevraagd. Wie mee wil eten, kan zich aanmelden via info@eetcafevanontmoeting.nl.

Meer over