Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Edese Kimberley Bos wereldkampioen skeleton in Lake Placid

vrijdag 22 maart 2024, 7.25
door Lisa Mooijman
De Edese skeletonster Kimberley Bos werd donderdagavond na een spannende wedstrijd wereldkampioen. Bij de World Cup in het Amerikaanse Lake Placid had bij de laatste wedstrijd genoeg aan een derde plaats om de zege in de wacht te slepen.
Wereldzege voor Kimberley Bos op wk skeleton in Lake Placid
© Mt Van Hoevenberg

De dertigjarige Edese haalde tijdens die achtste en laatste en laatste wedstrijd in Lake Placid in de eerste heat de tweede plaats met een tijd van 55 seconden en tien honderdsten. In de tweede heat kwam ze als vijfde uit de bus met 55,45 op de klok. Voor Kimberley Bos betekende dit de wereldbeker.

Dit seizoen won ze al twee wereldbekers. In december won ze op de baan in Innsbruck en in januari in Sankt Moritz. Ze ging dan ook als leider naar de wedstrijden in Lake Placid.

Op haar afdalingen in Lake Placid keek Bos tevreden terug, maar ze zag ook de mogelijkheid op verbetering. “De eerste run was een persoonlijk record. Ik wilde heel graag een keer onder de 55 seconden komen. Dat lukte niet, maar 55.10 is hartstikke goed en die tijd onder de 55 seconden moeten we dan maar tot het WK van volgend jaar bewaren. De tweede run was niet geweldig, met wat problemen bovenin. Ik kreeg het pas na bocht tien onder controle, maar het onderste stuk was wel weer goed. Er zit potentie in en daar bouwen we volgend seizoen op verder.”

Met haar zege pakt Bos voor de tweede keer in haar sportcarrière het podium en het goud. Nummer twee van de World Cup serie werd de Belgische Kim Meylemans, die het zilver pakte. Valentina Margaglio uit Italië werd derde en kreeg het brons.

Meer over