Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Ede wil een flexflitser

vrijdag 05 april 2024, 12.06
door Lisa Mooijman
Ede wil meedoen met een pilot in een aantal grote gemeenten met mobiele flitspalen, oftewel flexflitsers. Dat werd donderdagavond duidelijk tijdens de vergadering van de Edese gemeenteraad.
Mobiele flitspaal
© Openbaar Ministerie

Het ernstige verkeersongeval aan de Lunterseweg van zaterdag was aanleiding voor VVD-raadslid Omlo om dringende vragen in de raad te stellen. “Dit ernstige ongeval was de zoveelste en ik hoop dat aansluiting bij de pilot met mobiele flitspalen voor een beetje meer veiligheid zorgt. In elk geval zijn snelle concrete maatregelen nodig.”

Het ongeval, waarbij de politie op de Doctor Willem Dreeslaan in Ede een man aanhield die een ongeluk op de Klaphekweg veroorzaakte en vervolgens op de vlucht sloeg, zit ook het college dwars, zo antwoordde wethouder de Pater. “Ondanks alle campagnes en maatregelen gebeurt het nog steeds. Die mobiele flitspaal vind is dan ook een heel goed idee. De gemeente Ede heeft zich al aangemeld voor het project, maar of we er eentje krijgen is nog niet duidelijk.”

De Pater voegde eraan toe dat gedragscampagnes en belonen voor goed gedrag nodig blijven. De eventuele komst van een mobiele flitspaal is dus zeker geen vervanging daarvoor.

Meer over