Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Ede pakt groot uit met Koningsdag

donderdag 11 april 2024, 13.57
door Lisa Mooijman
Het centrum van Ede pakt voor het eerst groot uit met Koningsdag. Vooral rondom de kerk is veel te beleven. Café de Compaen en Harvest Café zijn bezig met een groot buitenfeest.
Veenendaal en Rhenen kleuren oranje
© Omroep Gelderland

Veel horecabedrijven en winkels zagen Edenaren al jaren vertrekken om in een andere stad Koningsdag te vieren. Dat moet anders, vonden ze, met een groei aan festiviteiten tot gevolg. In de straat tussen café de Compaen en Harvest Café gaat het vanaf 15.00 uur los met DJ’s en zangers. En rondom de grote kerk is er muziek met de Tina Turner Tribute band met begeleiding van The Royal Mint Jams. Er omheen staan foodtrucks met eten en drinken en kinderactiviteiten met drie dames Toos Roos en Coos en de clown Diedeledo.

De plekken voor de kleedjesmarkt zijn anders dit jaar. De straten van de kleedjesmarkt zijn: Boogstraat (het breedste gedeelte), Grotestraat vanaf Kippie en Hema richting Molenstraat, Torenstraat, Marktplein, Oude Kerkplein op de verhoging (terrassen en straat vrijhouden bij de winkels), Achterdoelen en dan weer richting Boogstraat. Behalve in Ede zijn er ook in de omliggende dorpen vrijmarkten en andere activiteiten.

Meer over