Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Duurzaamheid staat centraal bij nieuwe gemeentewerf in Renswoude

zaterdag 09 maart 2024, 17.09
door Florence van der Molen
Renswoude krijgt een nieuwe gemeentewerf. In 2025 moet de werf af zijn. Onlangs werd op de huidige werf de aannemersovereenkomst ondertekend door ontwerper en bouwbegeleider Ron Pater, aannemer van Osnabrugge en wethouder Henk van der Schoor.
Wethouder Henk van der Schoor zet zijn handtekening gezet onder de aannemersovereenkomst.
© XON

De wethouder ziet het aanzetten van de verwarming momenteel als verspilling. “Je kunt hier in de winter de verwarming net zo goed buiten zetten, want dat heeft net zoveel nut”, vertelt hij. “Daarnaast zijn de werkzaamheden hier in dit gebouw niet meer van deze tijd.”

De nieuwe werf moet daarom de niet-arbowaardige omstandigheden oplossen. “Dit pand gaat grotendeels gesloopt worden en plaatsmaken voor een modern pand met verbeterde kantoorruimten, een betere kantine en geoptimaliseerde opslag”, legt Van der Schoor uit.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat centraal. Zo komt het dak vol te liggen met zonnepanelen en komen er warmtepompen, die het pand energieneutraal zullen maken. Het wordt de derde klus bij een pand van de gemeente voor bouwer en ontwerper Ron Pater, die zowel het ontwerp als het bouwmanagement voor zijn rekening neemt.

Met de geplande start van de bouw in mei en een geschatte bouwtijd van tien maanden, moeten de werkzaamheden in 2025 zijn afgerond.

Meer over