Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

DOVO-speler Valentijn Meeuwsen geselecteerd voor Jeugdplan Nederland Future Traject

woensdag 13 maart 2024, 16.05
door Lisa Mooijman
De zestienjarige DOVO 017-1 speler Valentijn Meeuwsen is na een strenge selectieprocedure opgenomen in Jeugdplan Nederland Future Traject Jongens van de KNVB. Valentijn kwam afgelopen zomer over van GVVV.
DOVO-speler Valentijn Meeuwsen is opgenomen in Jeugdplan Nederland Future Traject Jongens van de KNVB.
© DOVO

Het Future traject kwam in seizoen 2022/2023 in de plaats van Jeugdplan Nederland. De focus ligt nu juist op spelers van O13 tot en met O16 die ondanks hun potentie nog niet volledig tot bloei komen. Dit kan komen doordat ze korter op voetbal zitten, laatrijp zijn of vanwege het geboortemaandeffect.

De recent zestien jaar geworden talentvolle Leersummer heeft zich in meerdere selectiewedstrijden bewezen. Valentijn speelt sinds dit seizoen in het rode shirt van DOVO. Vader Alexander vertelt: “Valentijn is begonnen bij HDS in onze woonplaats Leersum. In 2021 melde hij zich aan bij GVVV, op advies van zijn mentor. Op de een of andere manier was er bij DOVO op dat moment geen plek. Ondanks dat hij op dat moment 13 jaar was, speelde hij al mee bij O15 als spits, maar had moeite met de soms twee koppen groter zijnde tegenstanders. Op dat moment had de KNVB hem al op de korrel en bereikte hij de laatste selectieronde van Future O15, maar een enkelblessure gooide op dat moment roet in het eten”.

Overstap naar DOVO

Afgelopen zomer maakte Valentijn de voor velen gevoelige oversteek op Sportpark Panhuis. Bij GVVV had Valentijn het volgens Alexander op zich naar zijn zin, maar een aantal zaken op trainersgebied liepen niet zo lekker. “Op zondag voetbalt hij bij voetbalschool Future Skills, waar ook veel DOVO-jongens actief zijn. Op deze manier zijn we door DOVO benaderd. De club gaf aan overtuigd te zijn van zijn kwaliteiten, dus de overstap was zo geregeld. Hij heeft het enorm naar zijn zin bij DOVO en hij krijgt de waardering die hij verdient, vinden wij.”

Valentijn sloot dus aan bij DOVO O17-1, onder leiding staat van trainer Mark Beudeker. Maar inmiddels heeft hij diverse malen meegedaan met 019 en hij heeft ook zijn debuut gemaakt bij Jong DOVO, waar hij direct scoorde. “Erg leuk! Wat er ook mogen gebeuren, hij heeft inmiddels ook de Telegraaf gehaald”, lacht de trotse vader. “Afgelopen oktober werd een doelpunt tegen Nieuwland uitgeroepen tot Doelpunt van de week op de site van de Telegraaf. Valentijn is er net als wij als ouders, nuchter onder, hoor. Nu hij is geselecteerd en mag spelen tegen diverse BVO’s, met een mogelijke kans op scouting, is natuurlijk fantastisch, maar het is vooral een hele mooie ervaring voor hem en voor ons”, besluit Alexander.

Meer over