Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

‘Deurbelduo’ laat mes vallen na intimidatie bij woning

vrijdag 12 april 2024, 21.35
door mediapartner Omroep Gelderland
Als heel vroeg in de ochtend twee mannen bij je aanbellen, dan is dat vaak foute boel. Begin dit jaar stond een duo voor een huis aan de Rubensstraat in Ede. Ze wilden even ‘rustig praten’. Maar daar bleek weinig van waar.
De mannen die aanbelden bij een woning in Ede.
© politie/Plaats Delict

Ze intimideerden en bedreigden het slachtoffer, komt naar voren in opsporingsprogramma Plaats Delict. De twee moesten de bewoner niet hebben, maar zijn zoon.

De deurbelcamera van de woning registreerde het gesprek. “Ik kom wat vragen, als het mag. Alleen wat vragen”, zei één van hen. Zijn metgezel maakte een foto van de bewoner in de deuropening.

Bezoeker haalde uit

Het gesprek kreeg voor de bewoner een vervelende wending, de man voor zijn neus haalde plotseling naar hem uit. De twee bezoekers zetten het daarna op een lopen.

Toen ze wegrenden viel een groot mes uit de jas van een van de twee. Een politiewoordvoerder zegt: “Met dat mes is niet gedreigd, maar het idee dat je mensen aan de deur hebt staan die zo’n mes op zak hebben is natuurlijk behoorlijk angstaanjagend.”

Bewoners snappen er niets van

De bewoner en zijn zoon hebben tegenover de politie verklaard niet te weten wat het bezoek betekende. “Ze herkennen de mannen niet en weten niet waar dit vandaan komt.”

De politie hoopt op tips van het publiek.

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2024037769.

Meer over