Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Deel senioren Timanshof Bennekom moet huis uit

woensdag 13 maart 2024, 17.20
door Lisa Mooijman
Door extra verbouwplannen van Woonstede moet een deel van de senioren die in de Timanshof in Bennekom wonen over 1 a 2 jaar hun huis onverwacht uit. De bewoners liggen er wakker van en Burgerbelangen Ede stelt er dringende vragen over aan de raad.
Deel senioren Timanshof Bennekom moet huis uit

De plannen van Woonstede komen pal na een ingrijpende verbouwing van het hele pand. Het gebouw is net uit de steigers en ging na tal van renovatiewerkzaamheden van energielabel E naar B.

“Echter, vanuit het niets trok Woonstede bij de bewoners van zeven appartementen aan de bel met de mededeling dat zij binnen 1.5 à 2 jaar hun biezen kunnen pakken,” schrijft Natasja Peters van Burgerbelangen aan de gemeenteraad. “Men heeft een plan ontworpen om uit te breiden middels nieuwbouw in de huidige groene oase (waar ook zorgen om zijn) en door deels het huidige gebouw te veranderen. Goed nieuws dus voor senioren uit Bennekom en de regio, behalve dan voor de senioren uit de zeven appartementen die hiervoor moeten wijken. Zij liggen nu wakker van de zorgen. Weer verhuizen, waarheen, hoe nu verder, terwijl men juist hier wil blijven wonen om te genieten van hun oude dag.”

Peters wil wegen of het college van burgemeester en wethouders wel weet van de uitbreidingsplannen van De Timanshof door Woonstede. En zo ja, hoe ver staat het dan met die plannen?

Peters maakt zich boos over het feit dat Woonstede of de Timanshof zelf de betrokken bewoners, die er nog niet zo lang wonen, niet heeft verteld van de sloopplannen van hun appartementen toen ze het huurcontract aangingen. Bewoners hadden als ze het hadden geweten, een andere keuze kunnen maken. Peters noemt het misleiding en zoekt naar mogelijkheden om te voorkomen dat de zeven appartementen die bovendien ook groot onderhoud hebben gehad en voldoen aan de huidige normen worden gesloopt.

Intussen hebben de betrokken bewoners overleg gehad met Woonstede. De bewoners hebben begrip voor de uitbreidingsplannen, maar men zou het ontwerp graag anders zien, zodat in elk geval de zeven appartementen niet hoeven te wijken voor onder andere een trappenhuis op de plek van de huidige appartementen. Woonstede wil hier vooralsnog niet van afwijken.

Volgens Peters moet Woonstede alles op alles zetten om te voorkomen dat deze senioren hun woning en alles wat de Timanshof hen biedt, kwijtraken. Volgens het Burgerbelangenraadslid moet het College op korte termijn met Woonstede in gesprek met het verzoek de plannen aan te passen.

Meer over