Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

D66 en PvdA Ede willen meerjarenplan voor sportzalen

donderdag 07 maart 2024, 16.11
door Lisa Mooijman
De fracties van D66 en PvdA in Ede willen een meerjarenplan voor sportzalen in de gemeente. Verenigingen hebben momenteel moeite om voldoende zaalruimte te krijgen.
Zaalvoetbaltoernooi
© XON

Een aantal verenigingen stuurde eerder deze week een brandbrief waarin zij hun zorgen kenbaar maken. De partijen uiten, zeker gezien het groeiende aantal inwoners van de gemeente, daarover ook hun zorgen. De ledenaantallen van de verenigingen groeien en zijn bij veel binnensportverenigingen hoger dan voor de coronaperiode.

De fracties van D66 en PvdA willen voorkomen dat contributies verhoogd moeten worden vanwege zaaltekorten of zelfs ledenstops moeten invoeren. Het gaat hierbij met name om verenigingen die niet uit de voeten kunnen met gewone gymzalen voor scholen, zoals badminton, zaalvoetbal, volleybal, korfbal of handbal. Zij hebben een bepaalde hoogte of veldruimte nodig.

De partijen willen onder andere van het college weten met welke groei van de sportvoorzieningen de gemeente rekening houdt bij de woningbouwplannen van de gemeente. Verder willen de partijen een beeld krijgen van de bouwplannen van zaalsportvoorzieningen en voor welke sporten deze zalen vervolgens beschikbaar zijn.

Het liefst zien de partijen een meerjarig plan waarin duidelijk wordt op welke manier de gemeente voor voldoende adequate zaalruimte kan zorgen voor Edese verenigingen op de lange termijn.

Meer over