Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Charim stopt 1 juli met zorg De Kleine Meent Renswoude

vrijdag 08 maart 2024, 12.06
door Lisa Mooijman
Zorggroep Charim heeft, na afstemming met de gemeente Renswoude besloten om per 1 juli 2024 de zorg in De Kleine Meent af te stoten. Een alternatief voor de bewoners is er nog niet.
Logo zorggroep Charim
© Zorggroep Charim

Om toch de nodige zorg te kunnen bieden aan de zes cliënten met dementie die er nu wonen, is er op 27 maart een conferentie over wonen en zorg. De gemeente wil daar inzichten verzamelen en samenwerken aan een passend alternatief. Charim stelt daarbij haar expertise ter beschikking. Zorgaanbieders die actief zijn in Renswoude en eventueel in het gat willen springen zijn van harte welkom. Of dat op tijd een oplossing gaat bieden is nog onduidelijk.

Kleinschalige zorglocatie

De Kleine Meent is een kleinschalige zorglocatie voor cliënten met dementie en staat op afstand van andere locaties van Charim. De locatie voldoet niet meer aan de nieuwste inzichten op het gebied van vrijheid en veiligheid voor cliënten, en dat is dan ook reden voor de zorgorganisatie om ermee te stoppen.

Het huis zelf is eigendom van de gemeente Renswoude. De cliënten huren dus een appartement van de gemeente. In overleg wordt nu gezocht maar de beste oplossing voor deze huurders. Wat dat gaat zijn is nog onduidelijk. Mogelijk komt er uit de conferentie van 27 maart een oplossing naar voren. Charim heeft in elk geval toegezegd de bewoners bij te staan mocht dat nodig zijn.

Meer over