Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

CDA wil opschieten met woningbouw Bennekom-West

dinsdag 09 april 2024, 11.09
door Lisa Mooijman
De gemeente moet vaart maken met de start van woningbouw in het gebied tussen de Achterstraat en de Dr. W. Dreeslaan in Bennekom. Dat stelt het CDA Ede in schriftelijke raadsvragen. Sinds 2020 wordt er gepraat maar de beloofde start van de woningbouw blijft uit.
CDA wil opschieten met woningbouw Bennekom-West
© Historische Vereniging Oud-Bennekom

In april 2022 stemde de raad nog met een grote meerderheid voor de ontwikkeling van ‘Bennekom West’. Veel jonge Bennekomse starters die zijn vertrokken omdat ze in het dorp geen huis konden vinden, willen graag terugkeren. Ook jonge gezinnen zoeken een huis. Er is dus grote behoefte aan meer betaalbare woningen in Bennekom.

Drie particuliere initiatiefnemers werken sinds 2020 gezamenlijk aan de ontwikkeling van het gebied. Er moeten betaalbare woningen voor Bennekommers komen, met behoud van het dorpse karakter en behoud van de historische laan Nergenase Bosweg en het Kinderdorpterrein. Maar na de goedkeuring van de gemeenteraad in april 2022 en een drukbezochte meedenkavond in september dat jaar werd het stil.

Volgens de planning uit het raadsvoorstel zou het bestemmingsplan in oktober 2023 worden vastgesteld door de raad en in 2024 zou de bouw starten. Intussen leven er wel vragen, zowel in de raad als in Bennekom. Want waarom is er vertraging en wie wist daarvan? Wat gaat er nu gebeuren en wat is dan de nieuwe planning?

De partij ziet ook graag dat er een nieuwe informatieavond komt om de belangstellenden op de hoogte te houden.

Meer over