Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Bijeenkomsten voor bewoners en ondernemers die getroffen zijn door gijzeling Ede

zondag 31 maart 2024, 11.22
door Marco Loef
De gemeente Ede houdt komende week bijeenkomsten voor bewoners en ondernemers om de gijzeling in Café Petticoat zaterdagochtend. Voor de bewoners van de 125 adressen die ontruimd werden door de gijzeling, is dinsdagavond een bijeenkomst in het Raadhuis aan de Bergstraat. Zij hebben zaterdagavond hierover een brief ontvangen, aldus een woordvoerder van de gemeente.
Politie massaal in centrum Ede
© Daniel Hol / Persbureau Heitink

Voor ondernemers in het centrum van Ede is woensdagavond een bijeenkomst in het gemeentehuis. Zij krijgen dinsdagavond hierover een brief gestuurd, maar veel van hen zijn wel al op de hoogte van de bijeenkomst, aldus de gemeentewoordvoerder.

Naast de ontruimde woningen moesten ook winkels dicht in de binnenstad van Ede. Mensen werden opgeroepen op zaterdagochtend niet naar het centrum te komen en niet-geëvacueerde bewoners moesten zoveel mogelijk binnen blijven. Rond 12.30 uur meldde de gemeente dat de gijzeling voorbij was. In de loop van de zaterdagmiddag konden bewoners weer naar huis. Winkels in de binnenstad mochten zaterdag vanwege de situatie tot 22.00 uur openblijven.

De 28-jarige verdachte uit Ede wordt dinsdag voorgeleid, laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten. Dan bepaalt de rechter-commissaris of hij langer vast blijft zitten. Hij wordt verdacht van het gijzelen van vier mensen.

Meer over