Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Bennekomse Daniëlle Boadi in selectie TeamNL Korfbal

donderdag 18 april 2024, 11.58
door Lisa Mooijman
De Bennekomse Daniëlle Boadi zit in de selectie van het TeamNL Korfbal. Dat maakte bondscoach Ard Korporaal bekend, samen met andere wijzigingen in de selectie van het team.
Danielle Boadi DVO/Transus
© DVO/Transus

De nieuwe selectie kent in totaal vier nieuwe namen, twee spelers vallen af. Er waren twee plekken vrij bij de korfbalvrouwen. Naast Boadi (23, DVO/Transus), is dat Nienke Hintzbergen (28, PKC/Vertom).

Korporaal: “Boadi speelde wederom een sterk seizoen en heeft laten zien dat zij bij de beste speelsters van Nederland behoort. Hintzbergen kwam na een lastige aanloop ijzersterk terug en zij liet het grootste deel van het Korfbal Leagueseizoen zien van grote waarde te zijn voor haar ploeg, met enorm hoge afrondingspercentages.”

Nog meer topsport

“In onze ogen hebben we zo, binnen de door ons gestelde criteria, de achttien beste speelsters en spelers van de Korfbal League op dit moment”, aldus Korporaal. “Nu gaan we een nieuw traject in, waarin we naar nog meer topsportprogramma en -leven willen voor de internationals. We gaan de komende maanden gebruiken om te zien en ervaren wie hierin mee willen en kunnen en wie niet.”

Meer over