Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

16e Benefiet Movie & More in Pathé Ede

vrijdag 08 maart 2024, 17.11
door Lisa Mooijman
Voor de zestiende keer biedt Soroptimist Club Ede een compleet avondje uit voor een goed doel dat vrouwen en meisjes ondersteunt. Dit keer is iedereen op dinsdagavond 19 maart welkom in Pathé Ede voor Movie & More.
Cinemec in Ede vanaf de snelweg
© Pathé Ede

Op het programma onder meer de nieuwe romantische comedy The Pod Generation, stadsdichter Melvin Vlot en de geliefde loterij met veel mooie prijzen. Voor 25 euro krijg je naast een leuke, actuele film vooraf koffie of thee met koek, een drankje achteraf, lekkere hapjes én de mogelijkheid om met een of meer prijzen naar huis te gaan. Het avondje uit is nóg completer met vooraf een Afrikaans buffet van Food of Cultures, waarvan een aanzienlijk deel van de prijs (20 euro) ook naar het jaarproject in Kenia gaat.

Het buffet begint om 18 uur. Vanaf 18.30 uur zijn bezoekers welkom die alleen het filmkaartje hebben. Om 19.15 uur begint het programma in de grote Expozaal van Pathé, met in het korte voorprogramma een presentatie van het project en een speciaal spoken word-gedicht van Melvin Vlot, de nieuwe stadsdichter van Ede. Het hoofdmenu is natuurlijk ‘The Pod Generation’, waarin een jong stel in de nabije toekomst op een heel bijzondere manier een kind krijgt. De hoofdprijs van de loterij wordt in de zaal getrokken en na afloop zijn nog veel mooie prijzen af te halen voor de gelukkige winnaars van de loterij.

Help menstruatiearmoede de wereld uit

Bij de meeste edities slagen de Soroptimisten erin om meer dan 10.000 euro bijeen te brengen voor hun jaarproject, dankzij kaartverkoop, sponsoring en donaties, een buffet vooraf en de populaire loterij. Het Soroptimist Vrouwenfonds heeft daarnaast in de afgelopen jaren ook steeds de inzet van de Edese club beloond met een flink geldbedrag.

Dit jaar zetten de lokale leden van het internationale Soroptimist-vrouwennetwerk zich in voor de Nederlands/Keniase stichting Macheo. Met de opbrengst van Movie & More gaan projectmedewerkers op een groot aantal scholen in de regio Thika meisjes helpen met maandverband en ondergoed, zodat ze ook tijdens hun menstruatie naar school kunnen gaan. Menstruatiearmoede is daar aan de orde van de dag. Daarnaast krijgen schoolgaande meisjes en jongens training over hun fysieke en emotionele ontwikkeling en worden tienermoeders ondersteund om hun school af te kunnen maken.

Meer over