Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Euregio Vocalistenwerkplaats sluit af in Akoesticum Ede

vrijdag 19 april 2024, 9.18
door Lisa Mooijman
Het grensoverschrijdende project Euregio Vocalisten Werkplaats 2024 sluit zaterdag af met twee geënsceneerde concerten op het jaarthema HOOP! Zaterdag 20 april is de eerste avond in Akoesticum in Ede. De tweede is een dag later net over de Duitse grens.
Deelnemers Euregio Vocalisten Werkplaats 2024
© OEuregio Vocalisten Werkplaats

De uitvoerenden zijn 12 gevorderde amateur-solo-zangers uit Nederland en Duitsland, die daartoe bij het Open podium in maart in Ede zijn geselecteerd uit 25 optredens.Zij zingen zowel klassieke liederen en opera-aria’s, als musical-, film- en popsongs.

De zangers worden begeleid door pianist Wouter Munsterman uit Hengelo. De organisatie is in handen van de stichting Euregio Vocalisten Concours, in nauwe samenwerking met het Nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater Akoesticum in Ede en de Landesmusikakademie NRW te Heek.

Het EVW-project is mogelijk gemaakt door het Interreg programma Deutschland-Nederland met zijn programmapartners en medegefinancierd door de Europese Unie (EU), en bovendien door bijdragen van het Fonds voor Cultuurparticipatie, het VSBfonds, het Cultuurfonds Gelderland via het fonds Gelderse Cultuur, samen doen!, de Landesmusikrat NRW en de Fördergesellschaft LMA NRW.

Meer over